Workshop testování a analýzy potravin pro kontrolu kvality a bezpečnost potravin

Verder Scientific and SPECTRO Analytical Instruments understand the importance of safety & quality control within the food Industry. In this two-part webinar we will discuss, in detail, specific hardware configurations & analytical techniques that will provide added value for these applications.

 

Záznamy webinářů


Jazyk : Anglicky 

Reprodukovatelná příprava vzorků pro analýzu potravin 10:00 am-11:00 am EDT

Během tohoto meetingu se v aplikační laboratoři prodiskutují a zpracují různé vzorky potravin, aby se předvedly možnosti vybavení dostupné od společnosti Retsch pro přípravu reprezentativních vzorků pro analýzu. Vzorky, které budou předvedeny, budou pepř/koření, káva, cereální tyčinky, rýže a mnoho dalších vzorových matric. U všech vzorků se zaměříme na osvědčené postupy pro přípravu vzorků potravin pro následnou analýzu, jako je testování mykotoxinů, testování těžkých kovů, NIR a další techniky, které budou také zahrnovat diskusi o úvahách pro každý typ vzorku a analýzu.

Prezentující:

Kyle James Manažer obchodní jednotky pro produktovou řadu Retsch ve společnosti Verder Scientific Inc., který má již 14 let rozsáhlé zkušenosti s přípravou vzorků a redukcí velikosti částic.

Carbolite Gero Ashing Demonstration for Food and Feed 11:00 am-11:30 am EDT

During this session we will perform a live demonstration of the Carbolite Gero ashing furnace. This exciting test procedure uses heat in an oxidizing atmosphere to burn off organic components, preparing the sample for inorganic analysis

Prezentující:

Michael Hager, Business Unit Manager for the Carbolite Gero product line at Verder Scientific Inc.
Graduated from Rutgers University with a bachelor's degree in Material Science & Engineering & has extensive knowledge in Heat Treatment in laboratory settings.


Část 2

Datum : 25.05.2021 | 1:00 pm – 2:30 pm EDT
Jazyk : Anglicky

Loss-On-Ignition for Moisture and Ash Content in Agricultural Products 1:00 pm – 1:30 pm EDT

Moisture content of food material such as dairy and horticulture products is important because moisture affects the freshness and storage stability of food. Moisture content in raw foods affect the physical and chemical properties of food during processing and consumption. The quality of milk and flour, for example, are determined for shelf life, economical value, and legal reasons, prior to processing into cheese and bread. The moisture and ash content of such materials can be measured with the Eltra Thermostep ML macro-TGA, which allows step-wise programming for loss-on-ignition (LOI) measurements for up to 19 samples simultaneously via thermogravimetry.

Prezentující:

Andrew Lin, aplikační specialista pro produktovou řadu Eltra ve společnosti Verder Scientific Inc. Absolvent Virginia Commonwealth University, obor fyzikální chemie. Ve svém výzkumu se zaměřil na heterogenní katalýzu palladia na bázi kovově-organických rámců pro katalytickou hydrogenaci surových biopaliv na biopaliva. Kovově-organické rámce jsou 3D krystalické struktury složené z organických ligandů vázaných na kovová centra. Tyto kovově-organické rámce jsou dobře zdokumentovány pro použití ve vysokoteplotních aplikacích, ale je známo, že se rychle rozkládají kvůli vysokému obsahu organických ligandů. Andrewova zkušenost s analýzou ztrát při vznícení a těkavých látek u těchto materiálů ho přirozeně přivedla do společnosti Eltra, kde působí jako specialista na aplikace pro termogravimetrickou analýzu.

Improving Your Analytics for Beverage Analysis with ICP-OES 1:30 pm – 2:00 pm EDT

This presentation will focus on Elemental Analysis within the food and beverage industry for doing process control, QC and research & development studies. The focus will be on the innovations to ICP-OES (inductively coupled Plasma – optical emission spectroscopy) technology and how recent advances by SPECTRO can match or exceed the use of more difficult and expensive ICP-MS analysis.

Prezentující:

Dion A. Tsourides, aplikační ředitel, SPECTRO Analytical Instruments. Dion má více než 25 let zkušeností s optickou emisní spektroskopií a svou kariéru ve společnosti SPECTRO zahájil v roce 1988 jako specialista na systémy ICP-OES. V roce 1992 se Dion jako produktový manažer ICP podílel na uvedení prvního ICP OES s halogeny na světě. V roce 1999 jako manažer globální obchodní jednotky uvedl Dionův tým na trh první světový systém ICP-OES s lineárním CCD na bázi Rowland Circle. Jeho rozsáhlé aplikační a teoretické zkušenosti s ICP-OES zahrnují řadu publikací o halogenech pomocí ICP, těkavých organických látkách, keramických suspenzích, vysoce přesném měření a ultrastopových polovodičových materiálech. 

Analýza velikosti a tvaru částic od celých zrn po jemný prášek 2:00 pm – 2:30 pm EDT

Charakterizace částic potravin a krmiv je zásadní pro funkčnost produktu a spotřebitelskou zkušenost od farmy přes mlýn až po jídelní stůl. Distribuce velikosti a tvaru nebo dokonce měření povrchové plochy potravin poskytují informace o kvalitě sklizně, čerstvosti nebo životnosti, stabilitě, konečném použití a spotřebitelské zkušenosti. Tento segment se bude zabývat distribucí celých zrn, hrubých a jemných částic potravinářských produktů pomocí různých nástrojů a technik pro třídění.

Prezentující:

Kate Wamsley, produktová manažerka pro zobrazování ve společnosti Microtrac Inc Kate Wamsley má bakalářský titul z chemie s certifikací ACS a rozsáhlé zkušenosti s charakterizací částic a metodami přípravy vzorků. Pomáhá zákazníkům jak s novými prodejními dotazy, tak s aplikační podporou pro koncové uživatele.

Volná pracovní místa

Využijte příležitosti stát se součástí společnosti Verder Scientific.

Požádat ihned!